Villa Sandra


 
proef Colombia zoals het is


‘Villa Sandra’ ligt bij het traditionele stadje Santa Rosa de Cabal in de provincie Riseralda. Daarmee is deze finca een perfecte uitvalsbasis voor adopties in de regio’s Armenia, Manizales en Pereira. Maar ook een weekje ontspannen vanuit bijvoorbeeld Cali en Bogotá behoort tot de mogelijkheden.
 
Een Finca is een traditioneel klein boerderijtje, waar voornamelijk voor eigen gebruik wordt verbouwd. In Villa Sandra is geprobeerd dit idee zoveel mogelijk te behouden. Er is nadrukkelijk niet gekozen voor een hotel-concept. Uw verblijf hier is alsof u deel uitmaakt van een Colombiaanse familie. De finca zelf is authentiek en u kunt genieten van echte huiselijke warmte. U kunt meekijken of meehelpen in de keuken bij het bereiden van uw maaltijden. U krijgt vruchten en vele verassende etenswaren uit eigen tuin. Maar er is nog veel meer, heeft u wel eens gehoord van ‘arepa’, ‘jucca’ of ‘oblea’? Heeft u wel eens een salade gegeten van kokosnoot, ananas en kool of gefrituurde plantenwortels. Als u in Villa Sandra verblijft krijgt u dit allemaal (vrijblijvend) voorgeschoteld. Proef eens een stukje Colombia!
U verblijft in een aanbouw met eigen ingang. De kamer is 26m2 en heeft een 2 persoonsbed, een eenpersoonsbed, tafel met stoelen. Verder is de kamer ingericht voor uw adoptiekind; met een kinderbedje met klamboe, een commode en babybad. Verder beschikt u natuurlijk over een eigen douche en toilet met stromend warm en koud water.
Behalve in uw eigen kamer, maakt u natuurlijk ook gebruik maken van de eet/woonkamer in de finca. Zit u daar niet voor uw maaltijden, dan wel voor een kop echte Colombiaanse koffie of een leuk gesprek. Ook dat is Colombia.
Een andere mogelijkheid is om te verblijven in twee gescheiden kamers in de Finca zelf. Er is een kamer van 12m2 met een tweepersoons bed en een iets kleinere kamer van 9m2 met een éénpersoons bed. Verder kunt u natuurlijk over alle faciliteiten beschikken zoals beschreven bij de aanbouw. Dit is een ideale optie als u reist met (meerdere) kinderen.
 
Vanwege de ligging in de bergen heeft Santa Rosa en aangenaam en mild klimaat, ondanks dat Colombia een tropisch land is. U kunt hier heerlijk genieten van de rust en natuurschoon die dit gebied heeft te bieden; wandelingen in de natuur, met mooie vergezichten en uitzicht op bergen van meer dan 5000m hoog. Of voor de meer sportieveren zijn er ook mountainbikes. Natuurlijk kunt u ook heerlijk luieren in de grote tuin van de finca, gewoon in het gras of in de hangmat. Ondertussen zult u verbaasd staan over de vele vogelsoorten die de tuin bezoeken. Verder zijn er een klein zwembad, wat speeltoestellen en is er genoeg ruimte in de tuin om een balletje te trappen of tafeltennis te spelen. Voor de kinderen kan er ook een opblaasbad in de tuin worden gezet.
 
Villa Sandra is een perfecte uitvalsbasis voor dagtochtjes. Het stadje Santa Rosa de Cabal is al meer dan de moeite waard, met haar Bolivar plein en traditionele marktplaats. U kunt hier echt de sfeer van een Colombiaanse stadje proeven. Net buiten Santa Rosa zijn warmwaterbronnen aan de voet van een grote waterval. Rond het stadje zijn veel koffievelden.
Een bezoekje aan een traditionele koffiehacienda en koffiesorteerfabriek zijn meer dan de moeite waard, zeker omdat de finca in het hart van het koffiegebied van Colombia is gelegen. U kunt niet alleen het productieproces zien, maar natuurlijk ook de koffie proeven.
Dagtochtjes naar Pereira (op een half uur) en de dierentuin aldaar, maar ook naar Manizales (op ongeveer 45minuten) moeten niet overgeslagen worden. Alleen al de rit naar Manizales is er één om nooit te vergeten. Als het even kan, moet u nog even naar Palestina. Een zeer mooi authentiek en traditioneel bergdorp, waar op zaterdag veel boren uit de omgeving zich verzamelen.
Wat verder weg is het Parque del Caffee (op ongeveer 1,5uur). Hier is alles te zien wat met de wereldberoemde Colombiaanse koffie te maken heeft, maar daarnaast zijn er ook attracties als een achtbaan en wildwaterbaan.
 
‘Villa Sandra’  is het eigendom van de familie Moreno. Zij zullen u tijdens uw verblijf helemaal verzorgen en er alles aan doen om het u naar uw zin te maken. Maar hun zorg gaat verder dan alleen het koken en het schoonmaken. Ze zijn uw tolk en vertaler (spaans – engels), uw persoonlijke toeristische gids en de auto staat altijd klaar om u ergens naar toe te brengen of om u iets van het Colombiaanse leven te laten zien. De familie Moreno staat altijd voor u klaar.
 
 
Wilt u meer weten, neem dan contact op:
Villa Sandra     00-57-6363-36-73
Ruben Moreno     00-57-310-834-2108  (mobiel)
moreno-ts@col2.telecom.com.co


In Nederland:
Hetty Veneklaas en Adri Hilhorst     0346-261998
Gerard en Monique den Hertog    0346-242141

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hier kun je je bericht plaatsen: